De Groenste Blusser

In de missie van Nu-Swift staan twee belangrijke peilers.
Een veiliger Nederland en bescherming van het milieu.

Wij dragen bij aan een veiliger Nederland door het leveren van een breed pakket van veiligheidsproducten en diensten die aan de hoogste eisen van kwaliteit en regelgeving voldoen. Met professioneel opgeleide en gecertificeerde medewerkers streven wij naar zeer tevreden klanten door klanten te ontzorgen en professioneel onderhoud en advies te geven. Bij al onze activiteiten nemen wij bescherming van het milieu in acht.


Voor het blusvermogen van sproeischuimblussers wordt momenteel een fluorverbindingen toegepast. Deze verbindingen hebben de eigenschap om chemisch en thermisch zeer stabiel te zijn. Bij hoge temperaturen en onder extreme omstandigheden (bv agressieve, zure of basische producten) blijven de verbindingen intact zodat het blusschuim effectief blijft. De unieke eigenschap zorgt er namelijk voor dat er geen brandstof wordt opgenomen in het blusschuim. Het schuim wordt zo minder aangetast door de brand in de omgeving en blust een brand dus sneller. Daarnaast ontstaat er een filmlaagje over de brandstof die de brand afdekt en daarmee effectiever blust.

De hoeveelheid fluor in de reguliere Nu-Swift blussers is nagenoeg niets. Voldoende om hoge blusvermogens te maken maar zo weinig dat het geen meetbaar negatieve invloed heeft op het milieu. Nu-Swift blussers waren daarmee al de meest milieuvriendelijke blussers van Nederland.

Toch heeft Nu-Swift een blusser weten te ontwikkelen met een hoog blusvermogen en 100% fluor vrij. Nog beter voor het milieu en daarmee bescherming van de toekomst van onze kinderen en met behoud van een hoge mate van veiligheid. Het blusvermogen is maarliefst 33% hoger dan andere fluorvrije blussers in de markt. Een veilig gevoel!

Met de introductie van de fluorvrije blusser in het najaar van 2021 zijn we tevens voorbereid op het fluorverbod dat over enkele jaren van kracht zal zijn.


De groenste blusser van Nederland, vindt u alleen bij Nu-Swift.

  • 100% Fluor vrij
  • Hoogste blusvermogen van fluorvrije blussers in Nederland
  • Patroonblusser, elk jaar intern controleerbaar en drukloos buiten gebruik
  • Ergonomisch 123 systeem, dus zeer eenvoudig in gebruik
  • Bediening in spuitstuk waardoor gecontroleerd blussen veel eenvoudiger is
  • Hoogste worplengte en daardoor kan worden geblust op veilige afstand van de brandhaard
  • 10 jaar garantie en een levensduur van 20 jaar

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van verduurzaming, maatschappelijk ondernemen en (brand)veiligheid? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!