Van een REOB monteur wordt het nodige verwacht. Het gaat immers om veiligheidsmiddelen en daarmee om de veiligheid van mensen. Kennis van de wet- en regelgeving, kennis van de diverse blusmiddelen en kunde om deze blusmiddelen op de juiste wijze te kunnen controleren en onderhouden is daarom van essentieel belang.
Waar bestaat de opleiding uit
Brand en brandbestrijding
U leert alles over het verschijnsel brand, de brandklasse-indeling, de diverse blusstoffen en de brandklasse(n) waarvoor zij dienen te worden aangewend, de verschillende brandblussers en brandslanghaspels en het onderhoud daarvan.
Regelgeving
U krijgt kennis van verschillende regels en eisen, waaronder de regels die de rijksoverheid stelt aan draagbare blustoestellen en brandslanghaspels, de eisen die verzekeraars stellen ten aanzien van blusmiddelen, de Arbo-informatiebladen en de relevante NEN normen.
Keuringseisen en richtlijnen
U raakt bekend met de voorbereidingen en de werkzaamheden voor de herkeuring van cilinders en patronen, met de te nemen veiligheidsmaatregelen om veilig te werken en met de procedure om in een bedrijf blusmiddelen te mogen controleren.
Service en onderhoud
U leert hoe u de verschillende soorten brandblusmiddelen in de praktijk kunt herkennen, gebruiken en onderhouden. Verder krijgt u kennis en praktische ervaring met de toe te passen gereedschappen, inrichtingen en voorzieningen overeenkomstig de normen
Duur van de opleiding
De duur van de opleiding is 7 dagen (verspreid over 2 weken) met de mogelijkheid tot het volgen van een opfrisdag ter voorbereiding op het examen.
De opleiding vindt naar keuze plaats in ons pand te Arnhem of in ons pand in wateringen.
Examinering en certificering
De cursus wordt afgesloten met een examen dat wordt afgenomen door CertoPlan in Badhoevedorp of Breda. De aanvraag voor het examen wordt door Nu-Swift voor u geregeld, de kosten van het examen worden rechtstreeks aan u gefactureerd door CertoPlan.

