Plattegronden

Plattegronden zijn noodzakelijk om de kortste vluchtweg, de juiste veiligheidsmiddelen en risicoruimten te vinden. Zowel voor de medewerker als voor bezoekers en hulpdiensten.

Volgens het bouwbesluit dient u een bedrijfsnoodplan en daarmee ook plattegronden te hebben als u een brandmeldinstallatie of ontruimingsinstallatie heeft. Ook zonder deze installaties is het verstandig om ontruimingsplattegronden te plaatsen zodat men zich kan oriënteren en de veiligheidsmiddelen gemakkelijk kan vinden als het nodig is.

Ontruimingsplattegrond

Op strategische plaatsen binnen uw organisatie plaatst u ontruimingsplattegronden. Deze plattegronden helpen  medewerkers en bezoekers om zich onder alle omstandigheden in uw organisatie te oriënteren. Ontruimingsplattegronden geven de kortste vluchtroute aan maar ook waar de blusmiddelen en EHBO voorzieningen zich bevinden. Goede plattegronden zijn ook van groot belang voor hulpverleners, zodat zij sneller de juiste locatie en middelen terug kunnen vinden.

Veiligheidsplattegrond

Een veiligheidsplattegrond behoort bij een ontruimingsplan. Per verdieping van een gebouw wordt op een plattegrond alle relevante informatie aangegeven voor hulpverleners. Denk aan de veiligheidsmiddelen en vluchtroutes maar ook aan melders, kleppen, afsluiters, bedieningspanelen van veiligheidsinstallaties etc. Naast deze gegevens is ook een situatieschets opgenomen. De situatieschets geeft de ligging van het gebouw ten opzichte van andere gebouwen aan. Bij risico organisaties wordt de veiligheidsplattegrond vaak gebruikt als basis voor het aanvalsplan en –tekening  van de brandweer.

Levering

Naast advies zorgt Nu-Swift voor inventarisatie, projectie, levering en plaatsing van plattegronden, al dan niet  in aluminium clicklijsten. Volledig conform de laatste wet- en regelgeving.  Wilt u meer weten over de levering van plattegronden? Kijk bij Levering